Алматы қаласы
Білім басқармасының
"№178 мамандандырылған лицей"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі:
+7(727) 392-54-42
Бухгалтерия:
+7(727) 392-54-39
eOtinish.kz
Нашар көрушілер
нұсқасы
8 а сынып оқушыларына “Дұрыс тамақтанбау қауіпті ме?” тақырыбында сынып сағаты өтті
09
декабрь
2024
8 а сынып оқушыларына “Дұрыс тамақтанбау қауіпті ме?” тақырыбында
 9-желтоқсан күні 8”А” сыныбы “Дұрыс тамақтану- денсаулық кепілі” атты тақырыбында сынып сағатын өтті. Бұл сабақта балалар қалай салауатты өмір салтын ұстану керектігін, қалай денсаулықты дұрыс күтіну керектігін түсінді. Және соларды ескере отырып сабаққа белсенді қатысып, құнды мәліметтер алды.
7-10 сынып оқушыларына “Денсаулық және дұрыс тамақтану мәдениеті” тақырыбында сынып сағаттары өткізілді.
25
ноябрь
2024
7-10 сынып оқушыларына “Денсаулық және дұрыс тамақтану мәдениеті”
25.11-күні 7-10 сынып оқушыларына “Денсаулық және дұрыс тамақтану мәдениеті” тақырыбында сынып сағаттары өткізілді. Сынып сағатының мақсаты: Тамақтану мәдениетін сақтаудың маңыздылығын түсіндіру. Қойылған сұраққа толық жауап беруге үйрету, ауызекі сөйлеуде белсенділікке тәрбиелеу,сөздік қорларын дамыту, адам денсаулығын сақтау мен нығайту үшін үсте7-10 сынып оқушыларына “Денсаулық және дұрыс тамақтану мәдениеті” тақырыбында сынып сағаттары өткізілді. Сынып сағатының мақсаты: Тамақтану
Дұрыс тамақтану ережелері
11
ноябрь
2024
Дұрыс тамақтану ережелері
Денсаулығыңызға бей-жай қарағыңыз келмей ме, тамақтану кестесін белгілеуден бастаңыз.   Тәулігіне бір — екі рет қана тамақтану дұрыс емес. Белгілі мөлшерде үш немесе төрт рет тамақтану керек. Тамақтың құнарлы болғанына көңіл бөліңіз. Себебі, адам ағзасы дұрыс қабылдайтын, оны асқазан еш қиындықсыз қорытатын тағам түрлері, яғни белок, майлар, витаминдер, минералды заттарға бай болуы шарт. Бұл ретте дәрігер — диетологтың да кеңесі артық болмайды. Тәуліктік ас мәзірінің әртүрлі болуы керек.
Денсаулыққа пайдалы тағамдар
29
октябрь
2024
Денсаулыққа пайдалы тағамдар
Американың танымал диетологі, невропотолг Джонни Боуден дденсаулық ең пайдалы 12 тағам түрін анықтады. Оның қатарында құрамында нәрлі заттары, фитохимиялық қосындылары, дәрумендері, минералдары, антиоксиданттары мен пайдалы майлары бар өнімдер еніп отыр. Боуденнің айтуынша, ол адамды жүз жасқа жеткізетін тамдардың тізімін жасаған. Сонымен, денсаулықты кеселден қорғайтын өнімдер мыналар: жидектер, атбұршақ, жаңғақ, қаймағы айырмалған сиыр сүті, майлы балық, мал еті, жұмыртқа, орамжапырақ, алма,
“Дұрыс тамақтану - денсаулық кепілі” тақырыбында сынып сағаты өтті.
15
октябрь
2024
“Дұрыс тамақтану - денсаулық кепілі” тақырыбында сынып сағаты өтті.
“Дұрыс тамақтану - денсаулық кепілі” тақырыбында сынып сағаты өтті. Бұл сабақта балалар қалай салауатты өмір салтын ұстану, қалай денсаулықты дұрыс күту керектігін түсінді. Ауырып ем іздегенше, ауырмайтын жол іздейік!
7-10 сынып оқушыларына “Денсаулық және дұрыс тамақтану мәдениеті” тақырыбында сынып сағаттары өткізілді.
23
апрель
2024
7-10 сынып оқушыларына “Денсаулық және дұрыс тамақтану мәдениеті”
7-10 сынып оқушыларына “Денсаулық және дұрыс тамақтану мәдениеті” тақырыбында сынып сағаттары өткізілді. Сынып  сағатының мақсаты: Тамақтану мәдениетін сақтаудың маңыздылығын түсіндіру. Қойылған сұраққа толық жауап беруге үйрету, ауызекі сөйлеуде белсенділікке тәрбиелеу,сөздік қорларын дамыту, адам денсаулығын сақтау мен нығайту үшін үстел басында өзін-өзі ұстау мәдениеті дағдыларының маңыздылығы жайлы талқылау.
7-10 сынып оқушыларына “Көктемде ағзамызға қандай дәрумендер қажет?” тақырыбында сынып сағаттары өткізілді.
02
апрель
2024
7-10 сынып оқушыларына “Көктемде ағзамызға қандай дәрумендер қажет?”
7-10 сынып оқушыларына “Көктемде ағзамызға қандай дәрумендер қажет?” тақырыбында сынып сағаттары өткізілді. Мақсаты: оқушыларға дәрумендердің ағзадағы рөлі және дәрумендер жетіспегеннен болатын аурулар, жемістердің пайдасы туралы білімдерін жетілдіру мақсатында ізденуге, тез ойлауға, алғырлыққа,тапқырлыққа баулу.
9”Б” мен 9”А” сыныптарына  “Сүт өнімдері” тақырыбында инфосабақ өткізілді.
05
март
2024
9”Б” мен 9”А” сыныптарына “Сүт өнімдері” тақырыбында инфосабақ
05.03.24 күні  9”Б” мен 9”А” сыныптары қосылып, бірге инфосабақ өткізді. Сабақтың тақырыбы: “Сүт өнімдері”. Инфосабақ өте жоғары деңгейде өтті. Оқушылар жаңа ақпарат біліп, видеоролик тамашалап, бірін-бірімен пікірталас құру арқылы өздеріне керегін алды. Онымен қоса қызықты ойындар ойнап, сергіту сәттері де болды. 9”А” сыныбы мен 9”Б” сыныбы да сабаққа жақсы дайындықпен келген. Дайындаған презенциялары мен видео материалдарын көрсетіп бір-бірімен ақпарат алмасты.
"Асханадағы ас мәзіріне жалпы түсінік" тақырыбында ата-аналармен  түсіндірме жұмыстары жүргізілді.
01
март
2024
"Асханадағы ас мәзіріне жалпы түсінік" тақырыбында ата-аналармен
2024 жылдың 1 наурыз күні "Салауатты тамақтану мектебі" аясында № 178 мамандандырылған лицейде "Асханадағы ас мәзіріне жалпы түсінік" тақырыбында ата-аналармен  түсіндірме жұмыстары жүргізілді.  Мақсаты: 7-11 сынып оқушыларының бір мезгіл ыстық тамақпен қамтылуы, дайындалған астың ас мәзірімен сәйкестігі, оның сапасын анықтау. Асхананың электронды  құжаттарымен  web-сайтта таныстыру жұмыстары жүргізілді.
"Балалардың тамақтануындағы балықтың рөлі" тақырыбында 7-8 сыныптар арасында түсіндірме жұмыстары жүргізілді.
27
февраль
2024
"Балалардың тамақтануындағы балықтың рөлі" тақырыбында 7-8 сыныптар
"Салауатты тамақтану мектебі" аясында № 178 мамандандырылған лицейде "Балалардың тамақтануындағы балықтың рөлі" тақырыбында 7-8 сыныптар арасында түсіндірме жұмыстары жүргізілді.  Мақсаты: Оқушыларға дұрыс тамақтану түрлерін үйрету, балық өнімдерінің адам ағзасы үшін пайдалы жақтарын түсіндіру.