Күз мезгілінде балалардың ағзасына қажетті дәрумендерге бай тағамдар
Күзде ағзаның ауа райының жиі өзгеруіне, температураның күрт төмендеуіне бейімделуі қиын. Сондықтан дәрумендерге бай тағамдарды көбірек тұтыну керек. Азық-түліктерде кездесетін табиғи қоректік заттар жақсы сіңеді. Маусымдық жемістерді тұтыну керек, олардың құрамында пестицидтер мен басқа да химиялық заттар аз болады. С тобының дәрумендері цитрус жемістерінде, ашытылған қырыққабатта, пиязда көп мөлшерде кездеседі. Сондай-ақ, аскорбин қышқылын шайдан, шетен жидегінен, шеңгел жидегінен,