Дұрыс тамақтануды насихаттау » Страница 2 » КГУ «Лицей № 178» Управления образования города Алматы
Алматы қаласы
Білім басқармасының
"№178 мамандандырылған лицей"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі:
+7(727) 392-54-42
Бухгалтерия:
+7(727) 392-54-39
Нашар көрушілер
нұсқасы
"Дұрыс тамақтану мәдениеті туралы" тақырыбында тәрбие сағаты өткізілді
16
январь
2024
"Дұрыс тамақтану мәдениеті туралы" тақырыбында тәрбие сағаты өткізілді
16 қаңтар күні №178 мамандандырылған лицейде 7 "Ғ", 10 "Е" сыныптарында "Дұрыс тамақтану мәдениеті туралы " тәрбие сағаты өткізілді. Мақсаты: оқушыларды дұрыс тамақтану мәдениетімен таныстырып,денсаулық құндылығы туралы түсініктерін кеңейту.  Оқушылардың жақсы денсаулығының, жан - жақты дамуының кепілдігі - тиімді және үйлесімді тамақтану болып саналатынын түсіндіру.
7”Г",  8 "З " сынып оқушыларына «Бүгінгі дұрыс тамақтану, ертеңгі дені сау ұлт» тақырыбында сынып сағаттары өткізілді.
19
декабрь
2023
7”Г", 8 "З " сынып оқушыларына «Бүгінгі дұрыс тамақтану, ертеңгі
№178 мамандандырылған лицейде 7”Г", 8 "З " сынып оқушыларына «Бүгінгі дұрыс тамақтану, ертеңгі дені сау ұлт» тақырыбында сынып сағаттары өткізілді. Мақсаты: жас ұрпаққа адам денсаулығының қымбаттылығын, өмір сүру үшін қажетті бағалы байлық екендігін, дені сау ұрпақ ертеңгі елдің болашағы екендігін түсіндіру, денесін шыңдауға, шымыр да шапшаң, ұқыпты да жинақы, әдемі болуға тәрбиелеу.  
«Дәрумендер мен минералдар әлеміне саяхат» тақырыбында сынып сағаттары өтті
28
ноябрь
2023
«Дәрумендер мен минералдар әлеміне саяхат» тақырыбында сынып
     №178 мамандандырылған лицейде  9 "Ғ", 10 "Д " сынып оқушыларына «Дәрумендер мен минералдар әлеміне саяхат» тақырыбында сынып сағаттары өткізілді. Мақсаты: ағзадағы микроэлементтердің тапшы болуынан адам денсаулығында туындайтын ауқымды салдарды түсіндіру.  
«Оқушылардың лицей асханасындағы тамақтану және өзін-өзін ұстау  ережелері» тақырыбында сынып сағаттары өткізілді.
07
ноябрь
2023
«Оқушылардың лицей асханасындағы тамақтану және өзін-өзін ұстау
№178 мамандандырылған лицейде 7 "А", 8 "Ж", 9 "Б" сынып оқушыларына «Оқушылардың лицей асханасындағы тамақтану және өзін-өзін ұстау ережелері» тақырыбында сынып сағаттары өткізілді. Мақсаты: Оқушыларды дұрыс тамақтану мәдениетімен, әдебімен таныстыру, пайдалы және пайдасыз тамақ туралы түсінік беру, дастархан басында сақталатын рәсімдермен ырымдармен таныстыру.  
«Қазіргі кездегі адам ағзасына кері әсер ететін өнімдер»
03
ноябрь
2023
«Қазіргі кездегі адам ағзасына кері әсер ететін өнімдер»
Бірқатар халықаралық ғалымдардың зерттеуінің нәтижесінде жоғарғы деңгейде өңделген өнімдер жүрек-қан тамырлары ауруының пайда болуына, уақытынан бұрын өмірден өтуге әкеліп соқтырады.  Ультраөңделген өнімдер бірнеше өңдеу кезеңінен өтіп, құрамында қант, май, тұз бен бояғыштар көп, витаминдер аз болады. Олардың қатарына нан өнімдері, газдалған сусындар, жартылайфабрикаттар, қалпына келтірілген ет және балық өнімдері жатқызылған. Бұндай өнімдер әлем елдеріндегі күнделікті тұтынатын заттардың 20-60
Дұрыс тамақтану ережелері
17
октябрь
2023
Дұрыс тамақтану ережелері
       Дұрыс тамақтану ережесін білу артық салмақ мәселесін де туғызбайды. Салауатты өмір салтын ұстанудың басты ережесі де дұрыс тамақтануды білуге тиіссіз. Денсаулығыңызға бей-жай қарағыңыз келмей ме, тамақтану кестесін белгілеуден бастаңыз.  Тәулігіне бір — екі рет қана тамақтану дұрыс емес. Белгілі мөлшерде үш немесе төрт рет тамақтану керек. Тамақтың құнарлы болғанына көңіл бөліңіз. Себебі, адам ағзасы дұрыс қабылдайтын, оны асқазан еш қиындықсыз қорытатын тағам түрлері, яғни белок,
Дұрыс тамақтану - денсаулық кепілі
09
октябрь
2023
Дұрыс тамақтану - денсаулық кепілі
   Адамзат денсаулығын сақтаудың басты шарты – дұрыс тамақтану. Сондықтан тамақтануға ерекше көңіл бөлген жөн. Тамақ құрамының құндылығы басты назарда болғаны дұрыс. Тиімді, дұрыс тамақтану денсаулықты сақтауға, ағзаның қалыпты өсуі мен дамуына, жұмыс қабілетінің жоғарылауына және ағзаның қоршаған ортаның әртүрлі жағымсыз әсеріне қарсылығын күшейтуге ықпалын тигізеді. Дұрыс тамақтану ережелері: • Тамақты үстелдің басында отырып қабылдау керек. Егер тамаққа зейін салмаған жағдайда, адам тойғанын
Күз мезгілінде балалардың ағзасына  қажетті дәрумендерге бай тағамдар
07
сентябрь
2023
Күз мезгілінде балалардың ағзасына қажетті дәрумендерге бай тағамдар
  Күзде ағзаның ауа райының жиі өзгеруіне, температураның күрт төмендеуіне бейімделуі қиын.  Сондықтан дәрумендерге бай тағамдарды көбірек тұтыну керек.   Азық-түліктерде кездесетін табиғи қоректік заттар жақсы сіңеді. Маусымдық жемістерді тұтыну керек, олардың құрамында пестицидтер мен басқа да химиялық заттар аз  болады. С тобының дәрумендері цитрус жемістерінде, ашытылған қырыққабатта, пиязда көп мөлшерде кездеседі. Сондай-ақ, аскорбин қышқылын шайдан, шетен жидегінен, шеңгел жидегінен,
Дұрыс тамақтану - денсаулық кепілі
23
май
2023
Дұрыс тамақтану - денсаулық кепілі
  23 мамыр күні №178 мамандандырылған лицейде 6 - 7 сынып оқушыларымен "Дұрыс тамақтану" тақырыбында сынып сағаттары өткізілді. Мақсаты: оқушыларға "Дұрыс тамақтану" ұғымын түсіндіру, пайдалы және зиянды тағамдарды ажырата білуге үйрету, салауатты өмір салтын насихаттау.